به گزارش پایگاه خبری 598، دکتر نصیر عابدینی به سؤال خبرنگار حوزهنیوز با موضوع «راه حل مدیریت بحران ارتباط با جنس مخالف در دخترخانم ها» پاسخ داد که تقدیم شما فرهیختگان می شود.
پرسش: چه کار کنیم که دخترخانم های خانواده به سمت جنس مخالف نروند و در همان خانواده نقش دخترانه خودشان را ایفا کنند؟
پاسخ:
باید توجه داشته باشیم که هورمونهای استروژن و پروژسترون در دخترخانم ها حاکم است که به صورت خدادادی ترشح میشود و والدین باید بدانند که یک دفعه در ذهن دخترخانمها به خاطر ترشح این هورمونها چه اتفاقی می افتد که به صورت ناخودآگاه و ناگهانی به جنس مخالف توجه پیدا میکنند.
کنجکاوی به جنس مخالف در دخترخانم ها با دستورالعمل مدیریت نمیشود
کنجکاوی هایی که نسبت به جنس مخالف در دخترخانم ها وجود دارد، یک امر طبیعی است.
اگر بگوییم طبیعی به این معنا که باید رها بشود، این درست نیست. امر طبیعی باید مدیریت شود.
مدیریت این امر طبیعی اینطور نیست که با دستور العمل ها و باید و نباید ها انجام شود.
مدیریت این امر طبیعی یعنی داشتن ارتباط با دخترخانم و همه چیز باید در بستر ارتباط شکل بگیرد. همین ارتباط با پدر کلی از ابهام ها نسبت به جنس مخالف را رفع میکند و همین ارتباط، سوال هایی همچون جنس مخالف چه موجودی هستند را طبیعی میکند.
این ارتباط اگر شکل بگیرد، تعلقخاطر نسبت به پسر فامیل یا همسایه به پدر بازگو میشود و پدر این را معتبرسازی میکند، و پدر اینطور معتبرسازی میکند که شما در این سن خیلی طبیعی است که این طور باشید و یک امرگذرایی است.
دستورالعملی برای دوران قبل از بلوغ جنسی دخترخانم
پدر میتواند با یک سری روابط پدر و دختری این مسئله را کنترل کرده و نسبت به سوال ها و هیجان های دخترانه، فرزند خود را متقاعد کند.
یکی از چیزهایی که ما به مادرهای خانواده توصیه میکنیم این است که مادرها قبل از اینکه دخترخانم به بلوغ جنسی برسد به دخترخانم خود از موارد بلوغ جنسی و جسمی (اعم از احساسات و تحولات فیزیکی) نکاتی را بیان کنند.
مثلا به دخترخانم خود بفهماند که من هم در همین دوره به صورت گذرا این حالات و احساست روحی و روانی متفاوت را داشتم، حتی به صورت توریه بگوید که مادر من هم برای من این حالات بلوغ را بازگو میکرد و یا اینطور بگوید که اتفاقا منم دیدم که این مورد واقعا گذراست.
همین طبیعی و عادی سازی یک مسئله بغرنج باعث مشرف شدن دخترخانم ها به این احساسات و گذر موفق از این مرحله بحرانی میشود
برای مطالعه متن کامل مصاحبه خبرگزاری حوزه با دکتر نصیر عابدینی، از روانشناسان حوزوی اینجا را کلیک نمایید.